
Appelflappen airfryer recept
Appelflappen lenen zich er heel goed voor om in de airfryer “gebakken” te worden. Met dit appelflappen airfryer recept krijgen de appelflappen en prachtig goud bruin krokant korstje.
Voor het appelflappen airfryer recept word gebruik gemaakt van het frituurmandje van je airfryer. Het appelflappen airfryer recept is makkelijk en snel. Ideaal als je bijvoorbeeld plots visite krijgt.
Heb je liever geen appelflappen uit de airfryer, maar gewoon appelflappen uit de oven? Check hier het “gewone” appelflappen recept, om ze zo maar even te noemen.
Het appelflappen airfryer recept is voor 8 appelflappen.
Appelflappen airfryer recept
Rating

Ingrediënten
- 8 blaadjes bladerdeeg
- 2 a 3 appels
- suiker naar smaak
- kaneel naar smaak
- ei geklutst
Bereidingswijze
- Laat de blaadjes bladerdeeg op de werkbank ontdooien.
- Schil de appels en haal de klokhuizen uit de appels.
- Snijd de appels in kleine brokjes.
- Meng de appels met de suiker en kaneel naar smaak.
- Verdeel het appelmengsel over de plakjes bladerdeeg.
- Vouw het bladerdeeg schuin dicht en druk de randen goed aan.
- Smeer de appelflappen in met het geklutste ei en strooi er wat suiker overheen.
- Leg de appelflappen in het frituurmandje van de airfryer.
- Bak de appelflappen in etappes op 200°C in ca. 10 minuten goudbruin.
- Herhaal met de rest van de appelflappen.


Tips & Tricks bij de appelflappen airfryer:
- Afhankelijk van de grote van je airfryer kan je een bepaald aantal appelflappen per keer bakken. Leg de appelflappen niet over elkaar heen, dan bakken ze aan elkaar vast.
- Om een beetje een idee van de hoeveelheid suiker te geven. Ik heb ongeveer 15 a 20 gram suiker door het appelmengsel heen gestrooid. Het is ook een beetje afhankelijk van de zoetheid van je appels.
- Mocht je een airfryer hebben die niet zo snel warm word, verwarm deze dan eerste even voor.
- Wil je meer of minder appelflappen maken, dan kan je het appelflappen airfryer recept gemakkelijke verdubbelen of halveren.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Bij mij werden de appelflappen na 8 min al zwart, dit was veel te snel! Ik heb hem op 13 min gezet op 200 gr. En na 3 min. opwarmen de appelflap erin gelegd.
Wat balen dat de appelflappen zwart zijn geworden. Het appelflappen airfryer recept klopt echt qua baktijden. Het is soms lastig exact aan te geven waar het aan ligt. Iedere airfryer kan net weer anders zijn. Je kunt er voor kiezen om de appelflappen dan zonder voor te verwarmen in de airfryer te plaatsen en deze iets korter te bakken. Check de appelflappen uit de airfryer tussendoor even. Ik hoop dat de appelflappen alsnog lukken.
Hier volstaat 8min op 200 graden ook.
Bedankt voor de reactie. Het is altijd goed om de airfryer appelflappen aan het einde van de baktijd in de gaten te houden en ze indien nodig eerder uit te halen. Blij te horen dat ze gelukt zijn.
Als je alleen de appelflappen wilt opwarmen wat is dan de beste tijd en hitte?
Beste Esther, om de appelflappen in de airfryer weer op te warmen heb je ca. helft van de originele baktijd nodig. Dit zal neerkomen op zo’n 5 minuten. De temperatuur blijft hetzelfde (200°C) Het beste advies dat ik er verder bij kan geven is: kijk af en toe even of ze warm genoeg zijn. Begin bijvoorbeeld met 3 minuten en voeg er dan steeds een minuutje bij. Voor hetzelfde geld vind je ze al eerder de juiste temperatuur hebben.
Ik heb ze vandaag gemaakt. Het is geweldig gegaan .ik heb niet de Airfryer verwarmd en het ging prima. Groetjes
Fijn te horen en geniet van de appelflappen uit de airfryer.
Ze zijn prima gelukt ik heb de appels gedrenkt met een scheut sinaasappel likeur.
Bedankt voor de reactie en de tip. Is eens wat anders met sinaasappel likeur. Ik denk dat het een lekkere variatie kan zijn.
Bij mijn zijn ze prima gelukt zien mooi bruin 10 minuten op 200
Goed te horen dat de appelflappen gelukt zijn. Bedankt voor het bericht.
Boven kant was goed, maar de onderkant was niet gaar
Nog tips?
Gr. Chris
Het kan zijn dat de airfryer niet goed de hete lucht naar beneden kan blazen. Dit kan voorkomen als er niet genoeg ruimte om de appelflappen heen zit. Zat de airfryer misschien te vol? Met smakelijke groet, Yvonne
Net gemaakt om bladerdeeg op te maken. Prima gelukt! Als een van de weinige personen op internet deel ik mijn “succesformule” graag met jullie:
(Aanpassing van standaard recept!)
Ingrediënten: 2 GROTE Jonagold appels en 20 gram suiker en ruime hoeveelheid kaneel.
Maken: Maximaal 3 per keer en 8 minuten op 200 graden in een VOORVERWARMDE oven
Bedankt voor het bericht en voor de tips met de succesformule. Goed te horen dat het appelflappen airfryer recept prima gelukt is.
appelflappen waren aan de onderkant nog heel licht wat kun je dan doen
In het geval dat de onderkant niet helemaal mooi kleurt zou je er voor kunnen kiezen om de appelflap nog even om te draaien.
Bovenkant mooi bruin , onderkant niet. Omgekeerd en en nog 4 min bij . Heb wel een probleem, flappen zijn altijd plat , zou dat kunnen omdat ík appelmoes ( zelf gemaakt ) gebruik Inplaats van blokjes appel ?
Wat er precies mis is gegaan kan ik niet helemaal aanduiden. In principe is het het bladerdeeg die moet gaan “bladeren”. Het kan zijn dat de appelmoes iets te nat is, maar het lijkt me meer dat het bladerdeeg niet helemaal goed meer is.
Bij ons zijn ze prima gelukt en ook nog lekker.
Airfryer op 190 gr 9 min.
En af en toe even kijken
Goed te horen dat de appelflappen uit de airfryer gelukt zijn. Bedankt voor de reactie.