Wat kan je op pannenkoeken dag beter plaatsen als pannenkoeken recepten. Niet 1, niet 2, maar een heel overzicht van alle verschillende pannenkoeken recepten welke op Bakkenderwijs te vinden zijn.
Wat zijn pannenkoeken?
Pannenkoeken recepten bestaan over het algemeen uit een basis van meel, ei en melk, gebakken in een koekenpan. Tegenwoordig heb je zoveel soorten pannenkoeken recepten dat die basis een beetje achterhaald is en je beter kan zeggen een pannenkoek is een soort van zachte koek gebakken in een pan.
Pannenkoeken recepten in alle soorten en maten
Pannenkoeken recepten, van klein tot groot, opgerold en dubbelgevouwen of in stukjes. Pannenkoeken zijn er in tal van variaties. Misschien zijn pannenkoeken wel het gerecht waar wereldwijd de meeste recept variaties van zijn. Honderden pannenkoeken recepten of misschien zelfs wel duizenden.
Kijk alleen naar Nederland en België. Hier vind je de gewone pannenkoeken, poffertjes, flensjes en crêpes. En dan heb je nog streekgebonden pannenkoeken recepten als bijvoorbeeld spekdik, een Groningse variant.
Nederland pannenkoekenland
Nederland is een echt pannenkoekenland. Pannenkoeken recepten worden gemaakt voor ontbijt, lunch, maaltijd, dessert en tussendoortje. Een pannenkoek kan de hele dag door. Sinds 2006 heeft Nederland een nationale pannenkoeken dag in het leven geroepen. Dit vind ieder jaar plaats op een vrijdag in maart. Op deze nationale pannenkoeken dag bakken basisschoolleerlingen pannenkoeken voor de ouderen in de buurt. Een super initiatief!
Naast de nationale dag zijn er meerdere pannenkoeken dagen over de hele wereld te vinden. Zoals bijvoorbeeld de international pancake day. Hieruit blijkt maar weer, de pannenkoek is geliefd bij jong en oud en de populariteit van pannenkoeken recepten zal daardoor ook niet snel afnemen.
Pannenkoeken recepten overzicht
Met welk recept kunnen we dit pannenkoeken recepten overzicht beter beginnen dan met de pannenkoek die bij de meeste lezers het bekendste is.
Een pannenkoeken recept voor 3 personen gemaakt met een basis van bloem, melk en eieren. Dit pannenkoeken recept heeft een speciaal ingrediënt om restaurant waardige pannenkoeken te maken.
Niet alle pannenkoeken recepten gaan onder de noemer pannenkoek of een vertaling ervan. Veel pannenkoeken recepten hebben een eigen naam gekregen. Zoals dit poffertjes recept. Kleine luchtige pannenkoekjes waarvoor je een speciale pan nodig heb. Kinderen zijn er dol op.
Amerikaanse pannenkoeken krijgen vaak de beschrijving thick en fluffy mee. Deze pannenkoeken hebben over het algemeen een formaat tussen de 5 en 8 cm diameter en zijn een stuk dikker als de Nederlandse pannenkoek.
Marokkaanse pannenkoeken. Deze pannenkoek heeft veel gaatjes en word daarom ook wel een 1000 gaten pannenkoek genoemd. Deze gaatjes worden gecreëerd met een combinatie van gist en bakpoeder. De pannenkoeken worden maar aan 1 kant gebakken.
Antiliaanse pompoen pannenkoeken. Deze pompoen pannenkoeken zien er qua vorm uit als de Amerikaanse pannenkoeken recepten. Dit recept is voor 1 of 2 personen en word op de Antillen gegeten als lunch of ontbijt.
Pannenkoeken recepten welke door de vakantie populair worden. Daar is deze Oostenrijkse pannenkoek wel het bewijs voor. Overgewaaid door de wintersport. Een pannenkoek welke tijdens het bakken in “stukken” word gescheurd.
Het volgende recept in dit pannenkoeken recepten overzicht is een suikervrij recept.
Een pannenkoek welke de laatste jaren aan populariteit gewonnen heb. Met slechts 2 ingrediënten, suikervrij, glutenvrij en passend in menig “dieet”. Een “gezonde” pannenkoek welke makkelijk te maken is. En een pannenkoeken recept voor 1 persoon is.
Koolhydraatarme pannenkoeken recepten zijn ook terug te vinden op de site. 2 Koolhydraatarme pannenkoeken recepten.
Net als bij de bananenpannenkoeken komt er geen bloem aan dit recept te pas. Deze pannenkoeken worden gemaakt met roomkaas. Je hebt voor dit recept maar 3 ingrediënten nodig en voor de hartige variant zelfs maar 2.
Voor deze pannenkoeken word gebruik gemaakt van amandelen in plaats van bloem. Ze zijn koolhydraatarm, suiker- en glutenvrij. Voor een minder koolhydraatarme variant kun je ahorn siroop gebruiken. Dit is een absolute aanrader.
Wat een pannenkoeken recepten allemaal. Stuk voor stuk erg lekker. Wat zijn jou favoriete pannenkoeken recepten? Met zoveel pannenkoeken recepten variaties wereldwijd zullen er zeker nog veel in de loop van de jaren volgen.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie