Bakkenderwijs wenst iedereen een heel gelukkig en gezond nieuwjaar met veel bakplezier!
On the blog november 2020
De maand waar de eerste kerstdrukte al vroeg begon. En waar black friday voor een rush op de winkels zorgde. November, een maand waar het nieuwe recept voor zoete aardappeltaart – speculaas direct gebakken werd door menigeen. Een taart welke qua consistentie lijkt op een cheesecake, maar geen roomkaas bevat. De maand waar Sinterklaas weer […]
On the blog oktober 2020
Oktober is alweer achter de rug. De tijd vliegt voorbij. We zitten vol in de herfst. De herfst, waar de bomen qua kleurenspel net grote bloemen zijn. Afgelopen maand kwamen er 2 verschillende druivenjam recepten voorbij. 1 Van deze gebruikte ik om de germknödel mee te vullen. Ook verscheen er een nieuwe boekreview en kwam […]
On the blog september 2020
September de maand dat het alweer een stuk natter werd en de herfst zijn intrede deed. Ook de eerste maand met de R in de maand. Waar we weer wat extra op de vitamientjes moeten letten. Er kwamen afgelopen maand heerlijke nieuwe recepten voorbij. Van het basisrecept voor vierkruidenpoeder. Had jij daar al weleens van […]
On the blog augustus
Augustus is de maand van de tropische hittegolf die enkele records deed sneuvelen. Een maand waardoor je door deze warmte maar weinig deed. En om de temperatuur binnen zo laag mogelijk te houden de oven maar even niet gebruikte. Door deze warmte werden de ijsrecepten goed bezocht. Met als uitschieter het citroen sorbetijs recept. Dit […]
On the blog juli
Juli de maand van de zomervakantie voor velen. Een maand waar veel mensen de staycation ontdekte. Op vakantie in eigen land was wat velen deden. Het bakken is in de zomermaanden wat minder. We genieten van het warme weer en zijn veel buiten. Voor mij staat het natuurlijk niet stil. Zo kwam er een lekker […]
On the blog juni 2020
Juni een maand waar de temperatuur de 30°C aantikte. In die warmte zit ik over het algemeen meer binnen als buiten. Een maand waar ik eindelijk weer wat meer kon bloggen en waar het stroofwafel truffels recept de aanrader onder de nieuwekomers is. Naast nieuwe recepten bak ik regelmatig ook reeds bestaande recepten. Zo komt […]
On the blog mei 2020
Een aparte maand. Op verjaardagsvisite door middels van (video) bellen. En anderhalve meter is het nieuwe normaal. Een maand waar nog altijd volop gebakken werd, maar dit langzaam aan wel weer wat minder werd. En ook waren daar de eerste warme dagen met flink wat zonneschijn. Op deze dagen zag je het citroensorbetijs recept flink […]
On the blog april 2020
In april vond ik eindelijk weer bloem. Althans iemand vond het voor mij. En zo kan ik weer verder aan de bak. Super bedankt! Waar in maart al volop gebakken werd, werd deze trend in april doorgetrokken. De bak ingrediënten vlogen de winkel uit en er werden volop heerlijke baksels gecreëerd. Vorig jaar gaf aprilletje […]
On the blog maart 2020
Daar waar de hele wereld over hetzelfde onderwerp praat. En daar waar we massaal aan huis gebonden waren. Een maand waar er geen bloem meer verkrijgbaar was (of wc papier). Een maand waar er massaal op los gebakken werd. Maart… Mijn nieuwe oven heb ik inmiddels getest met dit kladdkaka recept. Een snelle chocolade taart. […]