Maart ligt achter ons, wat betekend dat het weer tijd is voor een nieuwe on the blog. Wat heeft de afgelopen maand allemaal met zich meegebracht? Zien we een positieve stijging of gaan we bergafwaarts? En welke recepten waren populair? Je leest het allemaal in deze nieuwe on the blog.
De spekkoek
In de maand maart heb ik een Bartje Boemboe boekreview geschreven. Hieruit heb ik een recept gekozen en ben er lang mee bezig geweest. Zo’n 4 uur ging voorbij voordat ik het laatste laagje van deze Authentieke spekkoek uit de oven haalde. En wat duurde het afkoelen lang. Ik was zo benieuwd. Het wachten en harde werken werd zeker beloond toen ik de spekkoek aansneed. Prachtige dunne laagjes kwamen tevoorschijn. De spekkoek telt meer dan 20 lagen. Het recept heb ik dan ook qua lepels aangepast zodat als je de authentieke spekkoek zal maken je op zo’n 13 laagjes uitkomt. Dit zal ook aanzienlijk wat tijd in de keuken schelen. Het is een flinke spekkoek, maar daar heb je dan ook lang plezier aan.
De spekkoek leent zich namelijk super om in te vriezen. Er liggen hier nog een aantal stukken in de vriezer, wachtende om lekker opgegeten te worden. Tot nu toe heb ik alleen maar positieve reacties gekregen op de spekkoek. Een ieder die geproefd heeft vond de spekkoek heerlijk.
Social Media
Instagram is het medium waarop ik in de maand maart dagelijks een foto heb geplaatst. Af en toe is dit nog best lastig. Want wat zal ik plaatsen, hoe wil ik het laten zie en welke tekst moet erbij komen. Ook de hashtags zijn niet geheel onbelangrijk.
Ik heb gezien dat het lastig is om stabiel te blijven qua volgers op Instagram. Het ene moment had ik 43 volgers te pakken en vervolgens zak je toch wel weer wat terug. De meeste likes die ik tot nu toe ontving kreeg ik op een foto die ik plaatste van de suikervrije kokoskoekjes welke nog afgebakken moesten worden. Deze staat momenteel op 36 likes.
En om alvast een kleine inzage in de analytics te geven, waar ik later in dit artikel wat verder op in zal gaan. Via Instagram hebben er in de maand maart 54 sessies plaatsgevonden. Dit is ongeveer 1/3 van het totaal van deze maand. Waar ik wel voorzichtig uit kan opmaken dat Instagram een goed medium is voor een bakblog!
Wat gebeurde er nog meer
In maart kwam er al regelmatig een zonnetje voorbij en de een na warmste maartdag sinds de metingen is een feit geworden. Misschien niet helemaal relevant voor een bakblog, maar toch wel leuk om te vermelden.
Naast Instagram ben ik een beetje begonnen met Pinterest. Hierdoor hebben de eerste bezoeken via Pinterest plaatsgevonden. Met Pinterest zal ik nog wat meer aan de slag moeten. Dan kan ik ook zien wat dat kan opleveren.
Google analytics
Tijd om de statistieken erbij te pakken en dat is iets waar ik vol trots naar kijk. Waar het de afgelopen maanden nog wat stabiel was gebleven zie ik nu echt een vooruitgang!
In de maand maart vonden er zo’n 168 sessies plaats. Welke gedaan werden door 92 unieke gebruikers. Er werden 507 pagina’s weergegeven. Wat bijna 2 keer zoveel is als in de hele maand februari.
Ook in de zoekopdrachten zie ik dat er een stijgende lijn is. Waar in de maand februari nog 20 klikken via Google zijn gedaan is dit in maart verdubbeld naar 40! De keren dat Bakkenderwijs voorbij kwam in Google was in de maand maart 827x.
Het enige dat in het rood staat is de gemiddelde positie in Google. Deze is van 21 naar 27 gezakt. Niet iets om direct over in te zitten, maar zeker wel om in de gate te houden.
Betreffende de zoekopdrachten kunnen we 9 klikken herleidden naar wat er ingetypt werd. Met 3 verschillende zoekopdrachten werd er geklikt naar het recept voor de Buttermilk Cornbread. Wat zeker de moeite waard is om te maken.
Als we dan nog even terug gaan naar de statistieken betreffende social media kunnen we daaruit opmaken dat er 83 van de 168 totale sessies via social media op de site terecht zijn gekomen.
Zeker positieve statistieken om trots op te zijn. Op naar de volgende maand en deze stijgende lijn doorzetten.
Met smakelijk groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie