Wat gaat de tijd toch snel. Valentijnsdag is al 2 weken geleden en maart roert inmiddels weer zijn staart. Wat gebeurde er allemaal in februari. Het is iig weer tijd voor een nieuwe on the blog met onder andere Instagram die om het hoekje kwam kijken en ik ben erg benieuwd wat de statistieken allemaal uitwijzen.
De maand februari
In de maand februari verschenen er 9 berichtend op Bakkenderwijs, waarvan 5 nieuwe recepten. Tussen de recepten zat de absolute uitspringer de Mars kwarktaart. Deze werd veel besproken op social media en wat was deze lekker. Zeer zeker de moeite waard. En zoals het valentijnsbericht al zei: “Love is like baking, you can’t get enough of it”.
Social media
Dat het gebruik van social media een belangrijke factor speelt bij een website is bekend. De afgelopen maand ben ik hier dan ook mee aan de slag gegaan. Zo vonden er via Facebook 32 sessies plaats. Dit waren er 5 meer als in de maand januari. Naast Facebook zijn in februari de eerste bezoekers afkomstig van Instagram op Bakkenderwijs.nl terecht gekomen. Via Instagram vonden er 17 sessies plaats.
Om over Instagram door te gaan heb ik de afgelopen tijd heel erg gemerkt dat Instagram een passend medium is voor bij een foodblog. Dit is dan ook echt een aanrader voor degene die eraan wilt beginnen. Inmiddels probeer ik dagelijks een post te plaatsen op Instagram en ben erg benieuwd hoe de statistieken betreffende er eind maart uit zullen zien. Ik heb goede verwachtingen.
Google analytics verteld
Als we de statistieken bekijken in Google analytics zien we dat er de afgelopen maand via Google zo’n 20 bezoekers op de site terecht kwamen. Dit aantal is redelijk gelijk gebleven aan de maand januari. Het aantal keer dat Bakkenderwijs in Google voorbij kwam is wat gedaald, maar zet je daar het aantal klikken tegenover, is het aantal klikken in verhouding toegenomen.
Over het geheel genomen hebben 65 unieke gebruikers de site bezocht, dit is welgeteld 1 meer als in de maand januari. We hebben dus een stijgende lijn te pakken en die probeer ik met beide handen vast te houden.
Bananenbrood
Als je de site nauwlettend in de gate heb gehouden de afgelopen maand zal je nu misschien denken, bananenbrood? deze heb ik toch niet voorbij zien komen? Dat klopt. Het zit zo, afgelopen maand heb ik me gewaagd aan een havermout bananenbrood. Gezond en lekker hoopte ik. Dit was een beetje een verdeeld succes geworden. En uiteindelijk toch maar besloten deze niet op de site te plaatsen. Het havermout bananenbrood was na een nacht rusten de volgende dag erg lekker, maar de 2de dag was een ander verhaal. Het woord “rubberig” kwam toen voorbij. Omdat ik vind dat je iets als havermout bananenbrood ook nog een tweede dag moet kunnen eten en lekker vinden, heb ik deze niet geplaatst. Wellicht in de toekomst lukt het wel om dit te bereiken. Voor nu enkel en alleen een foto van het resultaat.
Positief
Zo alles bij elkaar genomen is het een positieve maand geweest. Er zit een stijgende lijn in het bezoek en we krijgen steeds beter de smaak te pakken. Af en toe gaat het mis, maar aldoende bakt men…
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie