Augustus is een prachtige zomer maand. Met veel zonuren en hoge temperaturen. Door deze temperaturen was er erg veel droogte, want een druppel regen viel er amper.
Deze droogte heeft voor een hoop ongemakken in de natuur gezorgd. Hierdoor zullen bepaalde producten tijdelijk wat schaarser zijn of wat duurder. Gelukkig bezit de natuur de eigenschap om te herstellen.
Door de warmte lukte het mij niet om altijd optijd een blog te plaatsen. Waar ik andere maanden steeds optijd was is dat in augustus toch 1 keer niet gelukt. De betreffende blog is voor de oplettende bezoeker later gekomen dan gepland.
De temperaturen gingen aan het eind van de maand naar beneden. Er viel wat regen en langzaam kwam de vaart er gelukkig weer een beetje in en kon er weer vooruit geblogt worden.
Bakblooper
Ook mij lukt niet altijd alles gelijk en soms zelfs helemaal niet. Als een recept niet lukt of niet goed genoeg is zal deze niet online verschijnen. Dit was aan het eind van de maand ook het geval. Ik ging aan de slag met honeycomb. Zo had ik een recept waar een eetlepel water in moest. Meerdere keren werd de karamel hierdoor niet hard, maar bleef elastisch en plakkerig. Nadat ik het water weg liet ontplofte mijn pan zowat. Het karamelschuim werd wel hard en ik had honeycomb. Echter tijdens het in de schaal gieten verbrande de binnenkant van de honeycomb. Je rook al snel dat het niet klopte. En later met het doorbreken zag je het ook. De honeycomb was van binnen te ver gebrand. Nogmaals geprobeerd en in een eerder stadium van de karamel het eruit gehaald, maar het verhaal blijft het zelfde. Ik heb op dit moment geen idee wat er mis gaat. En tips zijn dan ook zeker welkom.
Wat er wel goed was om online te verschijnen was o.a. dropijs. Met dit dropijs recept heb ik inmiddels al velen een groot plezier gedaan.
En omdat de bramen volop te plukken waren in augustus maakte ik een heerlijke bramenjam en een zachte bramen curd.
Ook kwam er in augustus alweer het 200ste bericht voorbij. Iets waar ik zeker trots op ben.
Statistieken
Tijd om te checken hoe de site bezocht is in de afgelopen maand. Is er met die warmte nog gebakken en is de stijgende lijn door gezet. Is het bezoekersaantal boven de 1000 gebleven.
De statistieken zien er super uit. Zelfs zo goed dat op 16 gebruikers na de 2000 net niet aangetikt is. Je ziet de stijgende lijn en dat is echt top.
Oke het zijn er geen 500.000 bezoekers per maand die de grootste bakblog van Nederland aantikt, maar het is iets waar ik blij mee ben. En wie weet hoeveel het er in de toekomst nog gaan worden.
Top 3
Op naar de top 3. In de top 3 zien we de laatste maanden met regelmaat dezelfde recepten terug komen. En ook deze keer is dit weer het geval. In vergelijking met de vorige top 3 hebben de nummer 2 en 3 stuivertje gewisseld.
De top 3 meest bezochte recept van augustus 2018 ziet er als volgt uit:
- Medovnik honingtaart recept
Welk recept gaat deze honingtaart van zijn troon stoten. - Kokosbrood koolhydraatarm recept
Brood zonder bloem maar met kokosmeel - Botercreme met aardbeien banketbakkersroom
Met de aardbeien volop verkrijgbaar is dit recept niet weg te denken uit de top 3
Een recept wat steeds beter en hoger gaat scoren is de Hollandse appeltaart. Ik ben benieuwd of het dit recept gaat lukken de top 3 te behalen.
On the roll
De scholen zijn weer begonnen en de laatste weken van de zomer gaan voorbij.
Inmiddels raak ik langzaam door mijn ijsvoorraden heen. Enkel nog wat watermeloen varianten liggen in de vriezer. Het word dus weer tijd voor een nieuw ijsrecept. Zelf zat ik te denken aan dulce de leche. Ik heb deze nog niet in de planning staan en ook nog niet gemaakt, dus wie weet.
Ik ben na de bijna 2000 bezoekers toch wel benieuwd of september daar overheen kan gaan.
In september zullen er zeker nieuwe recepten voorbij komen. Van een ovenschotel tot een karamelachtig recept. En nee het is geen honeycomb. Zolang ik deze niet goed kan krijgen zal deze niet op de site verschijnen.
Verder zal er een nieuwe boekreview voorbij komen en wie weet kan ik nog het een en ander voor jullie uitzoeken.
En ik hoop een nieuw blog onderdeel te kunnen introduceren in september.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie