Koolhydraatarm bakken is bakken met weinig koolhydraten en laat dat nou net iets zijn wat toch echt bij bakken hoort. Althans…
Neem suiker en bloem bijvoorbeeld. 2 Ingrediënten die in veelvoud gebruikt worden bij bakken. 2 Ingrediënten die vol zitten met koolhydraten. Suiker en bloem kan je dus eigenlijk al schappen als je koolhydraatarm wilt bakken.
Koolhydraatarm bakken is zo makkelijk nog niet.
Nee koolhydraatarm bakken is best lastig. Nu kun je onderscheid maken tussen zoet en hartig bakken. Hartig bakken is misschien net iets makkelijker als het gaat om koolhydraatarm bakken dan zoet bakken. Voor hartig heb je tenslotte geen suiker nodig. En in bijvoorbeeld een gehakttaart hoeft ook geen bloem te zitten. Maar ook het hartig bakken heeft wanneer je koolhydraatarm wilt bakken zijn beperkingen.
Koolhydraatarm is hip.
Wie kent het niet, koolhydraatarm. Waar het jaren geleden nog abracadabra was voor velen weten inmiddels de meeste wel wat koolhydraatarm inhoud. Koolhydraatarm betekend natuurlijk niet dat koolhydraten slecht zijn en dat je deze helemaal niet tot je mag nemen. Enkel dat je wat meer op de koolhydraten let en deze wat verminderd. Maar laat dat nou ook nog eens het moeilijke zijn, koolhydraten verminderen.
Doordat koolhydraatarm populair is, komen er steeds meer alternatieve ingrediënten op de markt. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten zoetstoffen en suikervervangers. Of aan speciale vezels die je kan toevoegen aan je baksels, als psylliumvezels. En steeds vaker zie je het gebruik van proteïne poeders in koolhydraatarme recepten voorbij komen. Ik zeg eerlijk, ik hou niet zo van al die vervangers. 1 Op 1 suiker vervangen. Nee daar geloof ik niet in. Al deze alternatieve ingrediënten zal je dan ook niet snel op deze site tegenkomen. Verder als een beetje Stevia zal ik niet gaan.
Ingrediënten koolhydraatarm bakken.
Wat voor ingrediënten kan je bij koolhydraatarm bakken wel gebruiken? Wat veel gebruikt word is bijvoorbeeld amandelmeel. Dit ingrediënt kan je makkelijk zelf maken met amandelen. Zie hier de how to amandelmeel maken. Ook kun je kokosmeel gebruiken. Om te zoeten een beetje Stevia. Of als je wat minder op de koolhydraten let een klein beetje honing en ahornsiroop. Verdere ingrediënten zijn eieren. In koolhydraatarme recepten worden veel eieren gebruikt. Deze eieren worden vaak in combinatie gebruikt met vetten uit bijvoorbeeld roomkaas of volle kwark.
Nee het is niet makkelijk om koolhydraatarm te bakken, maar er zijn zeker mogelijkheden. Zie hier een overzicht van alle koolhydraatarme recepten die op de site te vinden zijn en neem ook eens een kijkje op suikervrij. Hier vind je recepten waar geen geraffineerde suikers in zitten.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie