Op 1 december 2018 was het alweer zover, Bakkenderwijs staat al 2 jaar live. Wat vliegt de tijd en wat is er veel voorbij gekomen. Heerlijke recepten, leuke boekreviews en interessante artikelen. 2 Jaar live is zeker een moment om even bij stil te staan…
Zo kwam er halverwege het jaar een extra blog per week bij. Van 2 blogs gingen we naar 3 blogs. Iedere zondag kwam er een extra blog. Dit kwam mede door de aanschaf van een ijsmachine in combinatie met de zomer. Zo verscheen er de hele zomer lang iedere zondag een nieuw ijsrecept. Nadat de zomer voorbij was wilde ik niet terug naar de 2 blogs en doopte de zondag blog om naar een seizoens/thema blog.
Ook was dit jaar het begin van het boekbakken. Dit wil ik het aankomende jaar nog veel vaker gaan doen. Ik heb zo ontzettend veel kook- en bakboeken staan dat het zonde is die te laten verstoffen.
Top 5 meest bezochte recepten van het tweede jaar live
- Medovnik honingtaart recept
Het kon ook eigenlijk niet uitblijven. Er is geen maand voorbij gegaan dat deze taart niet in de top 3 heeft gestaan. - Koolhydraatarm kokosbrood recept
Vanaf het moment van plaatsing een absolute topper. - Botercrème met aardbeien banketbakkersroom recept
Een heerlijk basisrecept gemaakt met verse aardbeien. - Koolhydraatarme hartige muffins recept
Lekker muffins voor ontbijt, lunch of tussendoor. - “Afslank” broodjes recept
Makkelijk en snel koolhydraatarme broodvervanger.
Elk recept uit de top 5 heeft weleens in de top 3 gestaan. Een mooie taart, een lekker basisrecept en een 3tal koolhydraatarme recepten. En dan zal ik nu al verklappen wat het thema van de nieuwe zondag blog word. In december staat zondigen met eten hoog op het lijstje. Daarom is januari vaak pas op de plaats. Zodoende word de zondag blog vanaf januari koolhydraatarm / koolhydraatbeperkt of suikervrij. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.
Een aantal feiten op een rij
- Er kwamen 18370 nieuwe gebruikers op Bakkenderwijs voorbij.
- Dit is een stijging van 439,76%
- Via Social Media kwamen er meer dan 3000 bezoekers.
- Dit is bijna 3x zoveel als vorig jaar.
Ook dit jaar kan ik helaas niet zeggen hoeveel bloem en suiker er doorheen is gegaan, maar dat het veel is, en meer als vorig jaar, een ding wat zeker is.
In de 1 jaar live blog schreef ik dat ik hoopte dat Bakkenderwijs zou stijgen naar de 10.000 bezoekers. Dit doel is meer dan gehaald. Zou het dan nu realistisch zijn om te hopen op 50.000 bezoekers in het derde jaar. Ik denk het wel en daar ga ik dan ook zeker voor.
Bakbloopers
Bakbloopers komen volop voorbij. Van een klein ei schaaltje dat je eruit moet vissen tot teveel suiker tot ware misbaksels. Ja ook bij mij komen deze bakbloopers voor. Door tips & tricks bij de recepten te geven probeer ik het risico voor iedereen te verkleinen. Maar het zal altijd wel eens gebeuren. Tenslotte bakt met aldoende.
Mijn grootste bakblooper van het tweede jaar is de honeycomb. Voor de oplettende bezoeker, hier is nog geen recept van te vinden op Bakkenderwijs. Ik denk dat ik het al zeker 5 keer geprobeerd heb en krijg het maar niet onder de knie. Van niet hard worden tot ontploffing in de pan tot verbrand van binnen. Oke de ontploffing in de pan hoort erbij, maar de andere niet. Ik hoop in het derde jaar dit recept op de juiste manier te kunnen delen. Zodat een ieder bakbloopervrij honeycomb kan maken. Al zal dit niet 100% risicovrij worden.
On the roll
In deze speciale editie van on the blog heb ik al wat dingetjes laten vallen zoals het nieuwe thema voor de zondags blog vanaf januari en de hoop op het honeycomb recept.
1 Ding is zeker, ik ben nog lang niet uitgebakken. Er zullen nog velen lekkere, leuke en interessante blogs, reviews en recepten voorbij komen. Ik heb er zin in en Bakkenderwijs is iets waar ik zeker trots op ben.
Met smakelijke groet, bakkenderwijs
Annet zegt
Dank je wel, ik lees je blog graag.
Bakkenderwijs zegt
Wat ontzettend leuk om te horen, dank je wel.