
How to zelfrijzend bakmeel maken
Hoe maak je zelfrijzend bakmeel, want maken kan je het en het is ook nog eens heel eenvoudig om zelfrijzend bakmeel te maken.
Zelfrijzend bakmeel maken is eigenlijk niks anders als de juiste hoeveelheid bakpoeder met bloem te vermengen. Dat is eigenlijk alles wat je hoeft te doen om zelfrijzend bakmeel te maken.
Zelfrijzend bakmeel die je maakt is net zo lang houdbaar als dat de bloem of het bakpoeder is. Afhankelijk van welke de kortste houdbaarheid heeft.
Wat heb je nodig om zelfrijzend bakmeel te maken?
- 500 gram bloem
- 15 gram bakpoeder (=1 zakje)
- een kom
- een zeef
Roer de bakpoeder door de bloem en zeef het vervolgens 3 maal. Je zelfrijzend bakmeel is nu klaar voor gebruik.
Ze zeggen weleens een kind kan de was doen en dat is bij het zelfrijzend bakmeel maken ook echt het geval. Vraag je je af waarom je het een aantal keer moet zeven? Dit zorgt ervoor dat het bakpoeder en de bloem goed met elkaar vermengd worden.
Heb je meer of minder zelfrijzend bakmeel nodig? Maak dan een rekensommetje. Het rekensommetje om zelfrijzend bakmeel te maken is 3 gram bakpoeder op 100 gram bloem.
Gek genoeg staat er op het moment van het schrijven van deze blog over zelfrijzend bakmeel maken maar 1 recept met zelfrijzend bakmeel. Dit is het kummelcake recept. Waarom er maar 1 recept op staat met zelfrijzend bakmeel komt omdat ik eigenlijk in de meeste recepten gewoon de combinatie van bloem en bakpoeder aangeef.
Met bovenstaand zelfrijzend bakmeel recept hoef je nooit meer zonder zelfrijzend bakmeel te zitten. En je hoeft het zelfrijzend bakmeel niet kant en klaar in huis te hebben als je het niet nodig heb.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie