Pompoenpuree maak je gemakkelijk zelf. In veel, vooral Amerikaanse, recepten kom je canned pumpkin puree tegen, oftewel pompoenpuree in blik. Deze pompoenpuree in blik in in Amerika overal volop verkrijgbaar. Heel langzaam zie je her en der, denk aan een toko, een blikje pompoenpuree hier ook verschijnen. Tot op heden doen de supermarkten er nog niet aan mee. Pompo9enen daar en tegen, vind je overal. En dat is nou net het gene wat je nodig heb om pompoenpuree mee te maken.
Er zijn verschillende manieren om pompoenpuree te maken. Koken of oven. Door de pompoen in blokjes te snijden en +- 5 minuten te koken is de eerste manier. De andere manier is de oven. Deze manier van pompoenpuree maken word hieronder verder uitgelegd.
How to pompoenpuree maken.
- Snij de pompoen doormidden en schep de pitjes eruit.
- Leg de 2 helften op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie met de platte kant naar beneden.
- Bak de pompoen ca. 40 minuten op 165°C tot het vlees zacht is.
- Schep het vluchtvlees uit de schil .
- Pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde puree, of gebruik hiervoor de blender.
- Mocht de puree nog te dik zijn kun je lepeltje voor lepeltje van water toevoegen tot de gewenste dikte.
De pompoenpuree is een aantal dagen houdbaar in de koelkast en leent zich goed om een aantal maanden in te vriezen.
Er zijn verschillende soorten pompoenen verkrijgbaar. In het voorbeeld met de foto’s heb ik een flespompoen gebruikt. Maar je kunt hier iedere pompoen naar keuze voor gebruiken.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs.
Geef een reactie