Paprika roosteren geeft net weer een wat andere smaak aan het gerecht dan het toevoegen van een rauwe of gekookte gewone paprika. Er zijn verschillende manieren om een paprika te roosteren. Sommige leggen de paprika in de vlammen van het gasfornuis. Zelf ben ik hier niet helemaal weg van. Het is maar licht, maar het gas geeft wat mij betreft toch een smaakje mee. Zodoende heb ik ervoor gekozen om de paprika te roosteren in de oven. Het nadeel van het in de oven roosteren ipv op het gas is dat het een stukje langer duurt.
Geroosterde paprika is niet moeilijk om te maken. Je hebt er een beetje tijd voor nodig. In de oven kost het toch al snel 30 tot 40 minuten voordat deze geroosterd is. En daarnaast moet je ook nog goed opletten dat het niet te ver door roostert en je hele huis blauw staat.
How to paprika roosteren
- Verwarm de oven voor op 220°C. Eventueel met de grilfunctie.
- Was de paprika goed schoon.
- Smeer de paprika in met olijfolie / plantaardige olie
- Plaats in een ovenschaal.
- Rooster in +- 30 – 40 minuten zwart geblakerd.
- Keer zo nu en dan de paprika om tijdens het roosteren.
- Doe de geroosterde paprika over in een schaal en dek deze af met folie.
- Laat het iets afkoelen.
- Verwijder het groen en het zaad en voorzichtig het vel van de paprika.
Let op! Wanneer je meerdere paprika’s tegelijk roostert zorg er dan voor dat het vocht goed kan verdampen en de paprika’s niet gaar stoven.
Geef een reactie