Boter maken is erg makkelijk. De boter, ook wel roomboter genoemd word in dit geval gemaakt met slagroom. Dit maakt het nog eens extra makkelijk. Er zijn meerdere manieren om zelf boter te maken. Maar in deze how to boter maken word enkel de slagroom variant uitgeschreven.
En weet je wat helemaal ideaal is? Wanneer je slagroom een keertje in de schift is gegaan. Geen probleem! Met deze manier van boter maken, gooi je geschifte slagroom nooit meer weg. Je maakt er gewoon simpelweg boter van. Want dat is eigenlijk wat er gebeurt wanneer je boter maakt. Je laat de slagroom in de schift gaan.
En ook wanneer je geen boter in huis heb, maar wel een bekertje slagroom. Mixen maar, en boter maken ervan.
Het vocht wat je overmaakt als de boter zich ervan scheid noemen ze karnemelk. Al is deze in dit geval niet zo zuur als dat je dan zou verwachten.
Wat heb je nodig?
- slagroom
Doe de slagroom in een kom en mix de slagroom tot deze gaat schiften.
Mix nog even door tot de boter en het vocht zich van elkaar scheiden.
Haal de boter uit het vocht en spoel het onder koud water schoon.
Kneed het vervolgens onder de kraan even door tot er helder water vanaf spoelt.
Laat de boter in een kaas- of theedoek uitlekken.
En klaar is de boter.
Bewaar de zelfgemaakte boter afgesloten in de koelkast.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie