
Amandelen ontvellen
Amandelen zijn ontzettend gezond. Een greepje uit het waarom:
- Het is een bron van vitamine E.
- Hebben een positief effect op de cholesterol en op de bloeddruk.
- Beschermen tegen diabetes.
- Zijn vezelrijk wat betekend dat ze goed zijn voor de darmen.
En gelukkig zijn ze nog ontzettend lekker ook. Reden te meer om ze af en toe is lekker in een baksel te gebruiken.
Maar wat als mijn amandelen bruin zijn? Dan zit er nog een vliesje omheen.
Heb je blanke amandelen nodig dan kun de vliesjes je er heel makkelijk afhalen op de volgende manier:
- Zet een pannetje op het vuur met een klein laagje water en breng dit aan de kook.
- Doe de amandelen in het pannetje en laat ze een half minuutje a minuutje koken.
- Doe ze over in een zeef en spoel ze even na met koud water.
- Doe ze daarna in een schone doek en je zult zien dat je de velletjes eraf kunt wrijven.
Dank je wel.
Graag gedaan.