Chocolade kaneel suikerkoekjes recept
Door: 
 
Ingrediƫnten
  • 200 gram bloem
  • snufje zout
  • ½ dessertlepel bakpoeder
  • 1 dessertlepel cacao
  • 1 dessertlepel kaneel
  • 100 gram zachte boter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk
  • + voor het bestrooien: 75 gram licht bruine basterdsuiker gemengd met 1 dessertlepel kaneel
Bereidingswijze
  1. Mix met de deeghaak de boter met de suiker goed.
  2. Voeg hieraan het ei en de melk toe en mix alles goed door elkaar.
  3. Zeef hierboven de bloem, zout, bakpoeder, cacao en kaneel en meng dit door elkaar tot een mooi deegje.
  4. Kneed nadat de deeghaken hun werk hebben gedaan alles met de hand nog even na en wikkel het deeg in huishoudfolie.
  5. Laat het deeg 2 uur rusten in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  7. Rol het deeg uit tot een dikte van 2-3 mm.
  8. Steek met de uitsteekvormen de koekjes uit.
  9. Strijk vervolgens met een kwast het koekje in met water en bestrooi deze met het basterdsuiker-kaneel mengsel.
  10. Leg de koekjes op een met bakpapier bekleden bakplaat.
  11. Zet de koekjes vervolgens in de oven en bak ze in zo'n 15 minuten klaar.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/chocolade-kaneel-koekjes-recept/