Chocolade kaneel suikerkoekjes recept
- 200 gram bloem
- snufje zout
- ½ dessertlepel bakpoeder
- 1 dessertlepel cacao
- 1 dessertlepel kaneel
- 100 gram zachte boter
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 1 ei
- 1 eetlepel melk
- + voor het bestrooien: 75 gram licht bruine basterdsuiker gemengd met 1 dessertlepel kaneel
- Mix met de deeghaak de boter met de suiker goed.
- Voeg hieraan het ei en de melk toe en mix alles goed door elkaar.
- Zeef hierboven de bloem, zout, bakpoeder, cacao en kaneel en meng dit door elkaar tot een mooi deegje.
- Kneed nadat de deeghaken hun werk hebben gedaan alles met de hand nog even na en wikkel het deeg in huishoudfolie.
- Laat het deeg 2 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rol het deeg uit tot een dikte van 2-3 mm.
- Steek met de uitsteekvormen de koekjes uit.
- Strijk vervolgens met een kwast het koekje in met water en bestrooi deze met het basterdsuiker-kaneel mengsel.
- Leg de koekjes op een met bakpapier bekleden bakplaat.
- Zet de koekjes vervolgens in de oven en bak ze in zo'n 15 minuten klaar.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/chocolade-kaneel-koekjes-recept/
3.5.3226