Havermout koekjes recept
Door: 
 
Ingrediƫnten
  • 200 gram havermout
  • 150 gram bloem
  • 1 flinke theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel zout
  • 250 gram boter (gesmolten)
  • 200 gram suiker
  • 100 gram licht bruine bastersuiker
  • 2 eieren
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg een bakpapier over de bakplaat.
  3. Roer de havermout, bloem, bakpoeder, baksoda, kaneel, nootmuskaat en zout door elkaar heen.
  4. Mix in een andere schaal de boter met suiker en basterdsuiker door elkaar.
  5. Voeg 1 voor 1 de eieren toe tot deze goed zijn opgenomen in het geheel.
  6. Voeg nu het havermout mengsel rustig toe en mix tot een mooi beslag.
  7. Schep kleine hoopjes van het mengsel op de bakplaat. Hou hierbij voldoende ruimte tussen de koekjes. Deze zullen namelijk een heel stuk uitlopen tijdens het bakken.
  8. Bak de koekjes 10 a 12 minuten tot de randen licht gebruind zijn.
  9. Laat ze op de bakplaat afkoelen tot ze wat harder zijn en je de havermout koekjes kunt verplaatsen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/havermout-koekjes-recept/