Shortbread - Zandgebak recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 130 gram boter
  • 60 gram suiker + extra om te bestrooien
  • 130 gram tarwebloem
  • 60 gram rijstmeel
  • snufje zout
Bereidingswijze
  1. Mix de boter met de suiker luchtig (Dit duurt ongeveer 10 a 15 minuten).
  2. Mix vervolgens de overige ingrediënten door het botermengsel.
  3. Verdeel het deeg in een bakblik met een diameter van 20 cm en druk dit goed aan.
  4. Snij met een mes de bovenlaag in achten en prik gaatje in het deeg.
  5. Zet een half uur in de koelkast weg.
  6. Verwarm intussen de oven op 170°C.
  7. Bak het shortbread 30 a 35 minuten.
  8. Strooi direct uit de oven kristalsuiker eroverheen en laat vervolgens afkoelen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/shortbread-zandgebak-recept/