Vanillekipferl recept
Door: 
 
Ingrediƫnten
  • 250 gram bloem
  • 80 gram poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 eigeel
  • 1 zakje vanillesuiker (= 7 gram)
  • snufje zout
  • 100 gram gemalen amandelen
  • 200 gram boter
  • + 50 gram fijne suiker gemengd met 2 zakjes vanillesuiker
Bereidingswijze
  1. Meng de bloem met de poedersuiker, de vanillesuiker, de zout en de amandelen.
  2. Voeg vervolgens het eigeel, de boter, en het merg uit het vanillestokje toe en kneed dit alles tot een mooi deeg.
  3. Leg het deeg 1 uur in de koelkast weg.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden C
  5. Vorm 5 cm lange rolletjes met een dikte van een 0,5 cm en vorm hier een half maantje mee.
  6. Leg de halve maantjes vervolgens op een bakplaat.
  7. Bak de vanillekipferl 10 minuten in de voorverwarmde oven. De onderste randjes moeten wat bruin gekleurd zijn.
  8. Zodra de vanillekipferl uit de oven is duw je ze voorzichtig in het suikermengsel.
  9. Laat ze vervolgens afkoelen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/vanillekipferl-recept/