Authentieke kletskoppen recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 50 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 50 ml water
  • 100 gram bloem
  • 5 gram kaneel (mag ook op gevoel)
  • 50 gram gehakte amandelen
  • snufje zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 220°C
  2. Meng alle ingrediënten kort met elkaar
  3. Doe het beslag in een spuitzak met rond mondje (+- 13mm)
  4. Spuit nu kleine platte bolletjes van ong. 2 a 3 cm met een tussenruimte van 8-10 cm op een bakplaat met bakpapier. (Dit zijn zo'n 6 bolletjes op een gewone maat bakplaat)
  5. Bak ze in ong. 6 min. klaar. Houd de kletskopjes goed in de gaten want ze kunnen snel te bruin worden!
  6. Haal ze gelijk voorzichtig van de hete plaat en laat ze verder afkoelen op een rooster.
  7. Herhaal met de rest van het beslag.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/kletskoppen-recept/