Botercrème met banketbakkersroom recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 250 gram roomboter
  • 60 gram poedersuiker
  • 250 ml melk
  • 15 gram custard
  • 35 gram suiker
  • Optioneel zou je nog vanille extract of verse vanille kunnen toevoegen. Al geeft de custard van zichzelf ook al de vanille smaak weer.
Bereidingswijze
  1. Meng de custard met de suiker en roer deze goed door elkaar.
  2. Roer hier een flinke scheut van de melk aan toe en roer dit zodat je een gladde, zonder klontjes, vloeistof heb. Kleine klontjes kun je tegen de randen weg wrijven
  3. Verwarm de melk in een pannetje op het vuur.
  4. Wanneer de melk warm is voeg je het custard mengsel aan de melk toe en breng je deze aan de kook.
  5. Onder voortduren roeren (zorg ervoor dat de vloeistof niet aankoekt/ aanbrand) laat je deze 3 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Haal de pan van het vuur en giet de banketbakkersroom op een plaat of in een bak. Dek deze af met huishoudfolie (is om velletjes te voorkomen) en laat afkoelen voor verder gebruik.
  7. Doe de boter in de mixer en mis het geheel tot de boter er licht en fluweel uitziet.
  8. Doe de poedersuiker erbij en mix deze tot het is opgenomen.
  9. Zet de mixer langzaam aan en laat alles goed door elkaar mengen. Hierdoor heb je als je het goed doet totaal geen stuif meer van de poedersuiker.
  10. Pak de banketbakkersroom erbij en haal het huishoudfolie er vanaf.
  11. Doe de banketbakkersroom bij het botermengsel en mix tot een geheel.
  12. En klaar is je botercrème met banketbakkersroom van custard. Door de banketbakkersroom ziet je botercrème er gelijk een stuk luchtiger uit.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/basis/botercreme-met-banketbakkersroom-recept/