Biscuitbodem recept
Door: 
 
ingrediënten voor een 28” springvorm
Ingrediënten
  • 7 eieren
  • 210 gram suiker
  • 210 gram bloem
  • snufje zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de over voor op 180°C.
  2. Leg de eieren in warm water voor zo’n 5 a 10 minuten.
  3. Vet de benodigde vorm in.
  4. Doe de eieren in een kom en mix ze op de snelste stand.
  5. Voeg de suiker en het snufje zout toe en mix tot het er licht en schuimig uitziet. (Afhankelijk van de snelheid en kracht van je mixer zal dit zo’n 10 minuten duren.)
  6. Zeef de bloem boven het eimengsel en spatel dit erdoorheen.
  7. Als alles goed gemengd is vul je de springvorm.
  8. Zet de vorm 25 minuten in de oven tot een prikker er schoon uitkomt.
  9. Als de biscuitbodem klaar is haal je hem uit de oven en check je of de randen goed los zijn (help hiermee een beetje als dit niet het geval is)
  10. Stort de biscuitbodem voorzichtig op een bakpapiertje en haal indien je een bakpapiertje gebruikt heb deze er voorzichtig af.
  11. Laat de biscuitbodem afkoelen voordat je hem verder verwerkt.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/basis/biscuitbodem-recept/