Buttermilk Cornbread recept – Maisbrood
Door: 
Bereidingstijd: 
Baktijd: 
Tijd: 
 
Ingrediënten
  • 120 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 250 ml karnemelk
  • ½ theelepel baksoda
  • 160 gram maismeel
  • 120 gram patentbloem
  • ½ theelepel zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175⁰C
  2. Bekleed de bodem van een 18 x 18 cm vierkante vorm en vet de randen goed in.
  3. Doe de boter in een ruime pan (In deze pan zal je alle ingrediënten verwerken) en laat de boter smelten op het vuur.
  4. Zodra de boter helemaal gesmolten is, haal de pan van het vuur en roer de suiker erdoorheen.
  5. Klop de eieren er in een rap tempo 1 voor 1 doorheen totdat deze volledig zijn opgenomen.
  6. Klop vervolgens de karnemelk met bakingsoda door het mengel en als laatste de maisbloem, patentbloem en het zout. Zorg ervoor dat je geen tot bijna geen klontjes heb.
  7. Als alles goed door elkaar zit, giet het mengsel in de bakvorm en bak in +- 30 minuten gaar. Het cornbread is klaar als er een (sate)prikker schoon uitkomt.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/brood/buttermilk-cornbread-recept-maisbrood/