Stroopkoeken recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • Voor de koeken
  • 125 gram roomboter
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 30 ml melk
  • 7 gram droge gist
  • 250 gram bloem
  • snuf zout
  • voor de stroop (gebruik voor de stroopkoeken de helft)
  • 200 gram keukenstroop
  • 75 gram licht bruine basterdsuiker
  • 75 gram roomboter
  • eventueel ½ theelepel kaneel
Bereidingswijze
  1. Kneed alle ingrediënten voor de koeken door elkaar tot een deeg.
  2. Vorm een bal en zet deze afgedekt met een vochtige theedoek een uur op een warme plek te rijzen.
  3. Maak ca. 30 a 40 gram balletjes en leg deze op een plaat met tussenruimte.
  4. Dek dit losjes af en laat nog een kwartier na rijzen.
  5. Verwarm het wafelijzer en vet deze lichtjes in.
  6. Leg een bolletje stroopwafel deeg erop en druk het wafelijzer dicht.
  7. Bak de stroopkoeken goudbruin.
  8. Steek met een rode uitsteker de stroopkoek uit de gebakken koek.
  9. Snij voor stroopwafels de stroopkoeken wanneer deze nog warm zijn door midden, voor stroopkoeken zijn de koeken zonder te snijden klaar.
  10. Verwarm de ingrediënten voor de stroop in een pannetje tot alles volledig met elkaar gemengd is.
  11. Laat dit 1 a 2 minuten zachtjes doorkoken.
  12. Schep een eetlepel stroop op een koek en plaats de andere helft/koek erop.
  13. Druk zachtjes geleidelijk aan tot de stroop tot de randen zit.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/stroopkoeken-recept/