Marshmallow brownies recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 125 gram pure chocolade (min. 70%)
  • 150 gram roomboter
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • ½ theelepel gemalen zeezout
  • 125 gram bloem
  • 120 gram mini marshmallows
  • 25 gram cacao
  • voor de fudge
  • 60 gram pure chocolade
  • 60 gram melk chocolade
  • ½ eetlepel ahornsiroop
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Smelt voor de brownie de chocolade met de roomboter in een pannetje.
  3. Bekleed een vierkante vorm van ca. 20 cm met bakpapier en vet de overige randen en hoeken goed in.
  4. Doe de gesmolten chocolade over in een kom.
  5. Klop de eieren los.
  6. Roer de eieren met het suiker en het zout met een spatel door de gesmolten chocolade.
  7. Zeef de bloem en cacao en spatel dit erdoor.
  8. Schep in de vorm en strijk de bovenkant wat glad.
  9. Bak in 20 a 25 minuten gaar.
  10. Haal de brownie uit de oven.
  11. Verdeel de marshmallows erover en zet nog 2 minuten terug in de oven.
  12. Smelt ondertussen de ingrediënten voor de fudge. Giet 1 a 2 eetlepels water erbij als het begint te stollen.
  13. Haal uit de oven en verdeel de gesmolten chocolade fudge erover. Smeer de chocolade voorzichtig uit over de marshmallows.
  14. Laat volledig afkoelen en zet minimaal 2 uur koud weg alvorens de marshmallow brownie uit de vorm te verwijderen en in (16) stukken te snijden
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/gebak/marshmallow-brownies-recept/