How to gnocchi maken
Door: 
 
Ingrediƫnten
  • 500 gram aardappelen (kruimig)
  • 150 gram bloem
  • ½ ei (eventueel)
  • snufje zout
Bereidingswijze
  1. Kook de aardappel gaar met het snufje zout.
  2. Stam ze fijn.
  3. Laat de aardappels 5 a 10 minuutjes afkoelen
  4. Meng het ei door de aardappelpuree.
  5. Kneed de bloem door de puree. (Kneed niet langer als nodig)
  6. Rol slierten van het deeg.
  7. Snij deze in kleine stukjes.
  8. Laat de gnocchi zo of rol ze stuk voor stuk met een vloeiende beweging over een vorm.
  9. Laat de gnocchi zo'n 15 minuten rusten.
  10. Breng water aan de kook.
  11. Voeg de gnocchi toe.
  12. Als de gnocchi begint te drijven kook dan nog 1 minuut door.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/basis/gnocchi-maken/