Nutella tiramisu recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram mascarpone
  • 1 eigeel
  • 1 eetlepel vanille suiker
  • 200 gram hazelnootpasta (bijvoorbeeld Nutella of Bonne Maman)
  • 100 ml volle melk
  • 100 ml espresso (afgekoeld)
  • 12 lange vingers
  • cacao om te bestrooien
Bereidingswijze
  1. Verwarm de melk en los de hazelnootpasta hier in op.
  2. Laat volledig afkoelen.
  3. Klop het eigeel met de suiker tot een crème.
  4. Klop de slagroom erdoor.
  5. Voeg de mascarpone toe en klop dit op met een mixer.
  6. Klop 1 schep van het mascarpone mengsel door de afgekoelde hazelnootpasta.
  7. Wentel de lange vingers door de espresso en leg deze op de bodem van een ovenschaal van ca. 15x20cm)
  8. Verdeel ⅓ van het mascarponemengsel erover.
  9. Giet de hazelnootpasta erover.
  10. Verdeel voorzichtig met een lepel het overig mascarpone mengsel erover en strijk voorzichtig uit over de bovenkant.
  11. Bestrooi met cacao.
  12. Zet de tiramisu minimaal 2 uur koud weg alvorens te serveren.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/zonder-oven/nutella-tiramisu-recept/