Pandancake recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 150 ml kokosroom/kokosmelk (blik)
  • 2 theelepels pandan pasta
  • 40 ml zonnebloemolie.
  • 6 eieren
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram bloem
  • 25 gram maïzena
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ⅛ theelepel zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Meng de kokosroom/melk met de olie en de pandan pasta door elkaar.
  3. Scheid de eieren.
  4. Klop het eigeel met de helft van de suiker tot een lichtgele crème (5 a 10 minuten).
  5. Schep 2 lepels bij het pandan mengsel en roer dit goed door elkaar.
  6. Spatel vervolgens het door de rest van het eimengsel
  7. Zeef de bloem met de maïzena en het bakpoeder erboven en spatel dit erdoor.
  8. Klop de eiwitten met het zout stijf.
  9. Voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe.
  10. Spatel een flinke schep eiwit voorzichtig door het beslag.
  11. Vouw/spatel vervolgens de rest van het eiwit voorzichtig door het beslag. (Spatel niet meer dan nodig.)
  12. Verdeel het beslag in een NIET ingevette chiffon vorm (ca. 23 cm diameter). [Voor tulband zie tips & tricks]
  13. Bak in 45 - 50 minuten gaar.
  14. Keer de chiffonvorm direct uit de oven om en laat deze op zijn kop afkoelen.
  15. Snij / wiebel de pandancake voorzichtig los. Begin eerst met het loshalen van de zijkant. Vervolgens de onderkant.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/wereldbakkertje/indonesisch/pandancake-recept/