Harde wener deeg recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 75 gram suiker
  • 150 gram roomboter
  • 225 gram bloem
  • 15 ml water
  • 1 ei
  • snuf zout
Bereidingswijze
  1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal/kneed tot een deeg.
  2. Kneed het deeg nog even goed met de hand door en verpak het in vershoudfolie.
  3. Leg het deeg minimaal een half uur koud weg voordat je deze verder gebruikt.
  4. Voor het afbakken
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Vet een vorm in van ca. 24cm diameter.
  7. Rol het deeg uit tot ca 28 cm diameter op een werkblad bestrooid met bloem.
  8. Bekleed de vorm ermee.
  9. Leg een vel bakpapier over het deeg gevormd.
  10. Vul de vorm met bakbonen.
  11. Bak 15 minuten.
  12. Verwijder het bakpapier en de bakbonen en bak nog ca. 10 minuten door tot goudbruin aan de randjes.
  13. Laat volledig afkoelen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/basis/harde-wener-deeg-recept/