Cranberry curd recept
Door: 
 
Ingrediƫnten
  • 340 gram verse cranberries
  • 200 gram suiker
  • schil en (ca. 120ml) sap van 1 sinaasappel
  • 120 gram roomboter
  • 2 eieren + 2 eigelen
Bereidingswijze
  1. Doe de cranberries met de suiker, sinaasappelschil en het sap in een steelpannetje.
  2. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de cranberries open springen. (ca. 10 min)
  3. Wrijf door een zeef/passeerzeef.
  4. Roer de boter door het mengsel tot de boter gesmolten is.
  5. Klop de eieren los en klop hier een beetje van het cranberry mengsel door.
  6. Klop vervolgens door de rest van het cranberry mengsel.
  7. Giet het mengsel terug in het pannetje en verhit tegen de kook aan/ licht bubbelend.
  8. Verwarm ca. 10 minuten tot de cranberry curd langzaam dikker word.
  9. Wrijf de cranberry curd door een zeef en dek af met vershoudfolie. Zorg ervoor dat de folie de bovenkant van de cranberry curd raakt.
  10. Laat volledig afkoelen alvorens je de curd over doet in een potje.
  11. Bewaar de cranberry curd in de koelkast.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/basis/cranberry-curd-recept/