Broodje bapao recept - stoomoven
Door: 
 
Ingrediënten
  • Voor de broodjes
  • 450 gram bloem
  • 50 gram tarwebloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 7 gram gedroogde gist (= 1 zakje)
  • 250 ml lauwwarm water
  • Voor de vulling
  • 1 ui (60 a 70 gram gesneden)
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 theelepel sambal
  • 50 gram geraspte wortel
  • 2 eetlepels ketjap
  • peper naar smaak
Bereidingswijze
  1. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  2. Doe het zout aan de ene kant en de suiker met de gist aan de andere kant van de kom.
  3. Schenk in het midden het water en kneed met de deeghaken tot een soepel deeg.
  4. Vorm een bol van het deeg en dek af met een vochtige theedoek.
  5. Laat ca. 1 uur op een warme plaats rijzen.
  6. Voor de vulling
  7. Snipper de ui en knoflook fijn
  8. Bak deze in een koekenpan kort aan in wat olie.
  9. Voeg het gehakt, de ketjap, de sambal, de wortel en peper naar smaak toe.
  10. Bak rul in ca. 5 minuten.
  11. Haal van het vuur af en zet opzij.
  12. Als het deeg gerezen in verdeel je het deeg in 10 bolletjes.
  13. Druk een holletje in het bolletje en vul deze met 1/10 deel van het gehakt.
  14. Trek vervolgens het deeg eroverheen en sluit het bolletje goed af.
  15. Leg de bolletjes met de naad naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  16. Laat de broodjes bapao 15 minuten op de rijsstand van je oven rijzen. (30°C)
  17. Zet de oven vervolgens op volledig stoom 90°C en stoom de broodjes bapao in 15 minuten gaar.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/brood/broodje-bapao-recept-stoomoven/