Kaasuienbrood recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 250 gram tarwebloem
  • 30 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 7 gram droge gist (= 1 zakje)
  • ½ theelepel kristalsuiker
  • 2 witte uien (= 100 a 125 gram gesneden uit)
  • 125 gram geraspte belegen kaas
  • 6 gram zout
  • 130 ml lauwwarm water
Bereidingswijze
  1. Zeef de bloem
  2. Doe de roomboter bij de bloem en kneed met de deeghaken of hand klonterig.
  3. Maak een kuiltje in het midden.
  4. Meng de gist met de suiker en voeg het aan 1 kant van het bloemmengsel toe.
  5. Voeg aan de andere kant het zout toe en in het midden het water.
  6. Kneed tot een deeg.
  7. Kneed met de handen nog even goed door en vorm een bal.
  8. Leg terug in de kom en dek af met een vochtige theedoek.
  9. Laat het deeg 30 minuten op een warme plek rijzen.
  10. Maak de uien schoon en snij in halve ringen.
  11. Verwarm de oven voor op 180°C.
  12. Kneed na de half uur rijs tijd het deeg even kort, goed door.
  13. Bestrooi je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een plat ovaal brood (ca. 28x20cm)
  14. Leg het brood op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  15. Verdeel de ui over het deeg en bestrooi met geraspte kaas.
  16. Bak in 25 - 35 minuten gaar.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/brood/kaasuienbrood-recept/