Toscakaka recept - Zweedse karamel amandel cake
Door: 
 
Ingrediënten
  • Voor het beslag
  • 3 eieren
  • 170 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • ¼ theelepel zout
  • 90 gram boter
  • 170 gram bloem
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • 100 ml karnemelk
  • Voor de topping
  • 100 gram amandelschaafsel
  • 80 gram boter
  • 80 gram suiker
  • 25 ml melk
  • 15 gram bloem
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Vet een springvorm in van 24 cm diameter en bekleed de bodem met bakpapier.
  3. Mix de eieren met de suiker, het vanille extract en het zout tot een lichtgele crème.
  4. Smelt de boter en spatel deze voorzichtig door het schuim.
  5. Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel/vouw deze erdoor.
  6. Spatel als laatste de karnemelk erdoor.
  7. Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant iets glad.
  8. Bak in ca. 25-30 minuten licht goudbruin en gaar.
  9. Bereid 10 minuten voor tijd de topping voor.
  10. Smelt hiervoor de boter.
  11. Zeef de bloem en mix het met de suiker en de melk door de gesmolten boter.
  12. Roer de amandelen erdoor en breng zachtjes aan de kook.
  13. Laat onder voorzichtig roeren 1 minuten pruttelen.
  14. Haal van het vuur.
  15. Haal (wanneer gereed) de cake uit de oven.
  16. Verhoog de temperatuur naar 200°C.
  17. Verdeel het amandelmengsel over de cake.
  18. Bak in 12-17 minuten goudbruin.
  19. Verwijder voorzichtig de ring (Let op dat deze goed los zit) en laat verder afkoelen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/taart/toscakaka-recept-zweedse-karamel-amandel-cake/