Aardbeien kwarktaart recept
Door: 
 
Ingrediƫnten
  • Voor de bodem
  • 200 gram Digestive koekjes
  • 80 gram roomboter
  • Voor de vulling
  • 500 gram aardbeien
  • 1 eetlepel citroensap
  • 250 ml slagroom
  • 400 gram volle kwark
  • 75 gram suiker
  • 7 gelatineblaadjes
Bereidingswijze
  1. Bekleed een springvorm van ca. 23 cm diameter met bakpapier.
  2. Maal de koekjes voor de bodem fijn.
  3. Smelt de boter in een pannetje.
  4. Roer de gemalen koekjes door de boter.
  5. Stort de kruimels in de springvorm en druk met de bolle kant van een lepel de kruimels goed aan tot een gladde bodem.
  6. Leg de gelatine 1 voor 1 in een bakje water. Leg het tweede blaadje er pas in als het eerste blaadje volledig onderwater ligt.
  7. Maak de aardbeien schoon. Houd eventueel 5 aardbeien apart voor decoratie.
  8. Pureer de aardbeien tot puree
  9. Verwarm ⅓ van de aardbeienpuree met de citroensap en de suiker. (Niet koken).
  10. Haal van het vuur.
  11. Knijp de blaadjes gelatine uit en los deze op in de hete puree.
  12. Giet een beetje van de koude puree bij de warme puree en klop gelijk door.
  13. Giet de warme puree al kloppend door de rest van de koude puree.
  14. Meng de kwark erdoor.
  15. Klop de slagroom lobbig en spatel dit door het kwarkmengsel.
  16. Giet de vulling op de koekbodem en laat een aantal uur (liefst over nacht) opstijven.
  17. Verwijder voorzichtig de ring en aan de zijkant het bakpapier.
  18. Decoreer eventueel met de apart gehouden aardbeien.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/taart/aardbeien-kwarktaart-recept/