Flapjacks recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 150 gram roomboter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • ¼ theelepel zout
  • 150 gram havermout
  • 50 gram gehakte noten (25 gram walnoten, 25 gram amandelen)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 170┬░C.
  2. Bekleed een vierkante bakvorm van ca. 20x20 cm met bakpapier.
  3. Smelt de boter in een pannetje en voeg de suiker toe.
  4. Voeg vervolgens het zout en vanille extract toe en roer tot de suiker gesmolten is.
  5. Haal van het vuur en roer de havermout met de gehakte noten erdoor. Zorg dat alles goed door elkaar zit.
  6. Schep in de bakvorm en druk goed strak aan. (Gebruik hiervoor bijv. de bolle kant van een lepel)
  7. Bak in 25-30 minuten goudbruin.
  8. Laat ca. 15 min. in de vorm afkoelen voordat je de flapjacks op een rooster verder laat afkoelen.
  9. Snij in stukken.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/flapjacks-recept/