Soesjes basis recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 150 gram water
  • 50 gram melk
  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 3 a 4 eieren
  • snuf zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180-190°C.
  2. Verwarm de boter met het water, de melk en de snuf zout in een pannetje tot alles goed gesmolten en heet is.
  3. Roer met een pollepel krachtig de bloem erdoor en roer tot je geen klontjes meer hebt.
  4. Laat de bloem al roerende even goed doorgaren tot de bloem een beetje gaat sissen, een bal vormt en aanbakt aan de bodem.
  5. Haal de pan van het vuur en doe het deeg over in een kom.
  6. Voeg een ei toe en ga direct roeren met een spatel tot het ei volledig is opgenomen.
  7. Voeg dan pas het volgende ei toe en herhaal de stap.
  8. Let bij het vierde ei op of je mengsel niet al te dun word. Het deeg moet glad en soepel zijn en niet uitvloeien. Je kunt ook een deel van het ei toevoegen.
  9. Doe het beslag in een spuitzak met rond spuitmondje en spuit dotjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  10. Druk/wrijf met een natte vinger of met wat losgeklopt ei de puntjes naar beneden.
  11. Bak de soesjes ca 20 a 25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. (De baktijd is ook deels afhankelijk van de grootte van de soesjes) [Maak de oven tijdens het bakken NIET open]
  12. Laat de soesjes volledig afkoelen voordat je ze vult met een vulling naar keuze.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/basis/soesjes-basis-recept/