Kaneel swirl pancakes recept
- 1 eetlepel vanillesuiker (= 2 zakjes)
- 140 gram bloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- snuf zout
- 2 eieren
- 40 gram boter, gesmolten
- 140 ml melk
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 theelepel kaneel
- 30 gram lichtbruine basterdsuiker
- Roer de bloem met het bakpoeder, de vanillesuiker, en de snuf zout door elkaar.
- Maak een kuiltje in het midden en voeg de melk, de eieren en de helft van de boter toe.
- Mix vanuit het midden tot een geheel.
- Roer in een apart schaaltje de kaneel met de basterdsuiker, de ahornsiroop en de apart gehouden boter door elkaar.
- Roer hier 3 eetlepels van het beslag doorheen.
- Doe het kaneelmengsel in een spuitfles of spuitzak met een smal spuitmondje.
- Verwarm wat olie of boter in een koekenpan op laag-medium warmte.
- Schep voor elke pancake een flinke lepel (ca. 3 eetlepels) in de pan.
- Spuit met het kaneelmengsel een spiraal/swirl op de bovenkant van de pancake.
- Als de pancake aan de onderkant licht begint te bruinen en van boven wat droger word kun je de pancake omdraaien.
- Bak nog even verder tot deze kant ook goudbruin is ,
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/overige/kaneel-swirl-pancakes-recept/
3.5.3251