Kaneel swirl pancakes recept
Door: 
 
Ingrediƫnten
  • 1 eetlepel vanillesuiker (= 2 zakjes)
  • 140 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 40 gram boter, gesmolten
  • 140 ml melk
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 theelepel kaneel
  • 30 gram lichtbruine basterdsuiker
Bereidingswijze
  1. Roer de bloem met het bakpoeder, de vanillesuiker, en de snuf zout door elkaar.
  2. Maak een kuiltje in het midden en voeg de melk, de eieren en de helft van de boter toe.
  3. Mix vanuit het midden tot een geheel.
  4. Roer in een apart schaaltje de kaneel met de basterdsuiker, de ahornsiroop en de apart gehouden boter door elkaar.
  5. Roer hier 3 eetlepels van het beslag doorheen.
  6. Doe het kaneelmengsel in een spuitfles of spuitzak met een smal spuitmondje.
  7. Verwarm wat olie of boter in een koekenpan op laag-medium warmte.
  8. Schep voor elke pancake een flinke lepel (ca. 3 eetlepels) in de pan.
  9. Spuit met het kaneelmengsel een spiraal/swirl op de bovenkant van de pancake.
  10. Als de pancake aan de onderkant licht begint te bruinen en van boven wat droger word kun je de pancake omdraaien.
  11. Bak nog even verder tot deze kant ook goudbruin is ,
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/overige/kaneel-swirl-pancakes-recept/