Dacquoise recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 200 gram eiwit
  • 30 gram suiker
  • 200 gram hazelnoten
  • 40 gram patentbloem
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180┬░C.
  2. Hak de hazelnoten fijn.
  3. Klop het eiwit op hoge snelheid stijf.
  4. Voeg al kloppend beetje bij beetje de suiker toe.
  5. Zeef de bloem boven het eiwitmengsel.
  6. Spatel/vouw het voorzichtig erdoor.
  7. Spatel/vouw de gehakte hazelnoten erdoor.
  8. Schep het beslag in een spuitzak met een spuitmondje van ca. 11 mm diameter.
  9. Spuit een cirkel op bakpapier. Werk van binnen naar buiten.
  10. Herhaal dit op een 2de bakpapier.
  11. Bak de dacquoise in ca. 15 minuten gaar.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/basis/dacquoise-recept/