Worteltjes walnoten taart recept
- 400 gram wortel
- 200 gram walnoten
- 200 gram kwark
- 250 gram boter (kamertemperatuur)
- 200 gram suiker
- 16 gram vanillesuiker (= 2 zakjes)
- 5 eieren
- 340 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder (= 15 gram)
- Maak de wortels schoon en rasp ze fijn.
- Vet een 25cm diameter vorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Hak de walnoten fijn.
- Strooi tegen de zijkanten van de vorm ca. 10 gram van de fijngehakte walnoten. (= 1 eetlepel)
- Mix 50 gram van de boter met 80 gram suiker romig.
- Mix de kwark erdoor.
- Mix 8 gram vanillesuiker en 1 ei erdoor.
- Mix als laatste 40 gram bloem en ¼ theelepel bakpoeder erdoor.
- Zet deze kom aan de kant voor later.
- Mix in een nieuwe kom de rest van de boter met de rest van de suiker en vanillesuiker romig.
- Mix 1 voor 1 de overige eieren erdoor.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en meng dit erdoor.
- Mix de geraspte wortel en fijngehakte walnoten erdoor.
- Schep het worteltjes beslag in de vorm en maak wat kuiltjes in de bovenkant.
- Schep het kwark beslag erop en meng voorzichtig een klein beetje met de achterkant van een vork tot een marmer effect.
- Strijk de bovenkant glad.
- Bak de worteltjes walnoten taart in ca. 60 minuten gaar.
- Bestrooi eventueel voor serveren met poedersuiker.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/taart/worteltjes-walnoten-taart-recept/
3.5.3251