Worteltjes walnoten taart recept
Door: 
 
Ingrediƫnten
  • 400 gram wortel
  • 200 gram walnoten
  • 200 gram kwark
  • 250 gram boter (kamertemperatuur)
  • 200 gram suiker
  • 16 gram vanillesuiker (= 2 zakjes)
  • 5 eieren
  • 340 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder (= 15 gram)
Bereidingswijze
  1. Maak de wortels schoon en rasp ze fijn.
  2. Vet een 25cm diameter vorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  3. Hak de walnoten fijn.
  4. Strooi tegen de zijkanten van de vorm ca. 10 gram van de fijngehakte walnoten. (= 1 eetlepel)
  5. Mix 50 gram van de boter met 80 gram suiker romig.
  6. Mix de kwark erdoor.
  7. Mix 8 gram vanillesuiker en 1 ei erdoor.
  8. Mix als laatste 40 gram bloem en ¼ theelepel bakpoeder erdoor.
  9. Zet deze kom aan de kant voor later.
  10. Mix in een nieuwe kom de rest van de boter met de rest van de suiker en vanillesuiker romig.
  11. Mix 1 voor 1 de overige eieren erdoor.
  12. Zeef de bloem met het bakpoeder en meng dit erdoor.
  13. Mix de geraspte wortel en fijngehakte walnoten erdoor.
  14. Schep het worteltjes beslag in de vorm en maak wat kuiltjes in de bovenkant.
  15. Schep het kwark beslag erop en meng voorzichtig een klein beetje met de achterkant van een vork tot een marmer effect.
  16. Strijk de bovenkant glad.
  17. Bak de worteltjes walnoten taart in ca. 60 minuten gaar.
  18. Bestrooi eventueel voor serveren met poedersuiker.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/taart/worteltjes-walnoten-taart-recept/