Cakerol met slagroom recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • Voor de cakerol
  • 95 gram eidooiers (+- 5 eieren M)
  • 35 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram eiwitten
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 55 gram bloem
  • 35 gram volle melk
  • Voor de slagroom
  • 300 gram slagroom
  • 20 gram fijne kristalsuiker
  • Cacao & Poedersuiker voor decoratie
Bereidingswijze
  1. Voor de cakerol
  2. Verwarm de oven voor op 190°C hete lucht.
  3. Mix de eidooiers met 35 gram suiker zo'n 15 minuten op de hoogste stand tot een crème.
  4. Klop de eiwitten met 50 gram suiker stijf (zie tips)
  5. Vouw/Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het eigeelschuim.
  6. Vouw spatel de bloem en de melk er 1 voor 1 voorzichtig door.
  7. Strijk het beslag uit op een bakplaat bekleed met bakpapier tot een rechthoek van ca. 30 x 40 cm.
  8. Bak de cake ca. 10 minuten.
  9. Verlaag de temperatuur naar 140°C en bak nog 2 minuten door.
  10. Laat de cake volledig afkoelen.
  11. Zet de kom, de gardes en de slagroom 10 minuten in de vriezer (of zet de kom in een bak met ijsblokjes)
  12. Klop de slagroom in 3 a 4 minuten tot puntige piekjes.
  13. Verder de slagroom over de cake en rol deze over de lengte op.
  14. Decoreer met poedersuiker en cacao.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/gebak/cakerol-met-slagroom-recept/