Vegan Appeltaart recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 300 gram bloem
  • 200 gram plantaardige boter
  • 175 gram suiker (100 + 50 + 25)
  • 75 ml kokosmelk (50 + 25)
  • 100 gram rozijnen
  • 1,2 kilo handappels
  • 1 eetlepel kaneel
  • snuf zout
Bereidingswijze
  1. Kneed met de deeghaken de bloem met de boter, 100 gram suiker, 50 ml kokosmelk en een snuf zout tot een deeg.
  2. Vorm een (platgedrukte) bal van het deeg en leg deze, verpakt in vershoudfolie, minimaal 30 minuten koud weg.
  3. Verwarm de oven voor op 180┬░C.
  4. Bekleed de bodem van een 24 cm diameter springvorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in.
  5. Rol ⅔ van het deeg uit tot een lap van ca. 32 cm doorsnede en bekleed hier de vorm mee.
  6. Zet de vorm koud weg tot verder gebruik.
  7. Maak de appels schoon en snij deze in stukjes.
  8. Meng de appel met 50 gram suiker, de kaneel en de rozijnen.
  9. Schep het appelmengsel in de vorm en strijk de bovenkant een beetje glad.
  10. Rol van de rest van het deeg slangetjes en leg deze op de bovenkant van de vegan appeltaart. Duw de bovenkant iets plat.
  11. Smeer de stroken in met de overgehouden kokosmelk.
  12. Bestrooi met de overgehouden 25 gram suiker.
  13. Bak de vegan appeltaart in ca. 60 minuten gaar.
  14. Laat tot lauwwarm afkoelen in de vorm.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/taart/vegan-appeltaart-recept/