Granola recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 50 gram kokosolie
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 250 gram havermoutvlokken
  • 50 gram amandelen
  • 50 gram walnoten
  • 10 gram sesamzaad
  • 20 gram lijnzaad
  • 10 gram zonnebloempitten
  • 10 gram pompoenpitten
  • 30 gram kokosschaafsel/rasp
  • 1 eetlepel kaneel
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Smelt de kokosolie in een pannetje.
  4. Roer de olijfolie erdoorheen.
  5. Breek de walnoten in grove stukken.
  6. Meng in een aparte kom alle droge ingredienten door elkaar heen.
  7. Roer hier het oliemengsel door en schep goed door.
  8. Verdeel de granola over de bakplaat.
  9. Rooster 30 tot 40 minuten in de oven.
  10. Schep om de 10 minuten even om.
  11. Laat de granola volledig afkoelen.
  12. Bewaar in een luchtdichte trommel of wekpot.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/suikervrij/granola-recept/