Zoete aardappeltaart recept - speculaas
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • Voor de bodem
  • 180 gram Digestive koekjes
  • 70 gram boter
  • Voor de vulling
  • 300 gram zoete paarse aardappels (wit van binnen)
  • 50 gram suiker
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 75 gram boter (gesmolten)
  • 80 ml slagroom
  • ½ theelepel zout
  • 2 theelepels speculaaskruiden
Bereidingswijze
  1. Kook de aardappels gaar en zet apart.
  2. Vet een vorm van ca. 22cm diameter in.
  3. Smelt de boter voor de bodem.
  4. Maal de koekjes fijn en roer de boter erdoorheen.
  5. Druk met de bolle kant van een lepel de kruimels in de vorm tot een bodem.
  6. Verwarm de oven voor op 190┬░C.
  7. Mix voor de vulling de zoete aardappels met de suiker, basterdsuiker, zout en speculaaskruiden op een langzame stand goed door elkaar.
  8. Voeg de gesmolten boter toe en roer deze door het zoete aardappelmengsel.
  9. Mix de eieren erdoor.
  10. Voeg als laatste de slagroom toe en roer tot een geheel.
  11. Giet het zoete aardappelmengsel over de bodem.
  12. Bak in 40 a 45 minuten gaar.
  13. Laat volledig afkoelen en zet voor het beste resultaat een nachtje koud weg.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/taart/zoete-aardappeltaart-recept-speculaas/