Rozenbotteljam recept
Door: 
 
Ingrediƫnten
  • ca. 600 gram rozenbottels
  • geleisuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • kaneelstokje
Bereidingswijze
  1. Maak de rozenbottels schoon en snij ze doormidden.
  2. Doe de rozenbottels met het citroensap en het kaneelstokje in een pan.
  3. Giet water in de pan tot de rozenbottels net onderwater staan.
  4. Breng aan de kook en laat 45 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Giet het sap door een zeef en wrijf zoveel mogelijk pulp door de zeef.
  6. Meet de hoeveelheid af en voeg, volgens de verhouding op het geleisuiker pak, de geleisuiker toe.
  7. Breng aan de kook en kook 4 minuten door.
  8. Giet in (gesteriliseerde) potten en laat afkoelen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/overige/rozenbotteljam-recept/