Dubbele chocoladecake recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 225 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram boter
  • 50 gram cacao
  • ¼ theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 75 ml melk
  • 4 eieren
  • 100 gram pure chocolade
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 160┬░C.
  2. Vet een cakevorm in en bekleed de lange zijden eventueel met bakpapier.
  3. Mix de suikers met de boter en het zout op gemiddelde snelheid door elkaar.
  4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige is opgenomen.
  5. Zeef de bloem met het bakpoeder en de cacao en mix het er doorheen.
  6. Meng de melk erdoor.
  7. Hak de chocolade grof en spatel dit door het beslag.
  8. Verdeel het chocoladecake beslag over de vorm en strijk de bovenkant iets glad.
  9. Bak in 60 - 75 minuten gaar.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/gebak/dubbele-chocoladecake-recept/