Rozenbottelsiroop recept
Door: 
 
Ingrediƫnten
  • 500 gram rozenbottels (schoongemaakt en ontdaan van het groen)
  • 300 gram suiker per liter
  • water
Bereidingswijze
  1. Spoel de rozenbottels goed af en zet ze een uurtje in het water te weken.
  2. Snij de rozenbottels doormidden en doe ze in een pan.
  3. Giet water in de pan tot de rozenbottels net aan onder water staan. (1 cm)
  4. Breng het aan de rollende koken.
  5. Zet het vuur uit en laat het even 15 tot 30 minuten afkoelen.
  6. Giet het mengsel door een zeef en laat het goed afkoelen. Vang het vocht op in een kom.
  7. Doe de over gebleven rozenbottels terug in de pan en zet het wederom net onderwater.
  8. Breng aan de kook en laat dit keer 15 minuten door pruttelen.
  9. Zeef het mengsel en vang het vocht weer op in de kom.
  10. Druk dit maal voorzichtig wat pulp door de zeef in.
  11. Meet de hoeveelheid vocht/sap je bij elkaar heb opgevangen en voeg 300 gram suiker per liter sap toe.
  12. Breng het sap met de suiker aan de kook en kook 15 tot 20 minuten tot je een siroop heb.
  13. Giet de rozenbottelsiroop in schone (gesteriliseerde) flessen en laat verder afkoelen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/overige/rozenbottelsiroop-recept/