Druivenjam recept
Door: 
 
Ingrediƫnten
  • druiven
  • geleisuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 60 ml water
  • kaneelstokje
Bereidingswijze
  1. Maak de druiven schoon en doe ze met het water, het citroensap en het kaneelstokje in een pan.
  2. Breng aan de kook en laat het ca. 15 minuten doorkoken.
  3. Giet het sap door een zeef en wrijf het pulp met een pollepel door zeef.
  4. Meet de hoeveelheid sap en volg de instructies op het pak geleisuiker.
  5. Voeg de geleisuiker toe en breng het opnieuw aan de kook.
  6. Laat het naar instructie van het geleisuiker pak enkele minuten doorkoken
  7. Giet de geleisuiker in gesteriliseerde potten en bewaar op een donkere koele plek tot verder gebruik.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/overige/druivenjam-recept/