Engadiner nusstorte - Zwitserse notentaart recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • voor het deeg
  • 350 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker (=16 gram)
  • ¼ theelepel zout
  • 1 ei
  • voor de vulling
  • 300 gram gehakte walnoten
  • 250 gram suiker
  • 50 gram honing
  • 50 ml water
  • 250 ml slagroom
  • 1 ei losgeklopt om te bestrijken
Bereidingswijze
  1. Doe de ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed het met de deeghaken (of hand) tot een samenhangend deeg.
  2. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het ca. 1 uur koud weg.
  3. Breng de suiker met het water en de honing aan de kook en kook dit tot een goud, lichtbruine kleur.
  4. Verwarm de slagroom in een ander pannetje.
  5. Roer de hete slagroom beetje bij beetje door de karamel.
  6. Roer de walnoten erdoor.
  7. Verwarm de karamel op zacht vuur tot deze mooi bruin van kleur word.
  8. Laat de karamel afkoelen.
  9. Verwarm de oven voor op 200°C.
  10. Haal het deeg uit de koelkast en rol ⅔de uit tot ca 4 mm dikte.
  11. Bekleed een 24cm diameter vorm ermee. De zijkanten moeten zo'n 2 a 3 cm hoog zijn.
  12. Verdeel de karamel vulling erover en druk het voorzichtig iets aan.
  13. Rol het overig deeg uit ter grote van de bovenkant van je vorm.
  14. Leg het op de vorm en druk de randjes aan met een vorm.
  15. Bestrijk met het losgeklopte ei.
  16. Bak in 35 a 45 minuten goudbruin en gaar.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/taart/engadiner-nusstorte-zwitserse-notentaart-recept/