Waloten haverkoeken met rozijnen recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 2 eieren
  • 100 gram rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 125 gram donker bruine suiker
  • 15 gram vanille suiker
  • ¼ theelepel zout
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 180 gram havermout
  • 50 gram walnoten (grof gehakt)
Bereidingswijze
  1. Meng de eieren met de rozijnen en het kaneelpoeder
  2. Verwarm de oven voor op 180┬░C.
  3. Meng de boter met de verschillende suikers en het zout kort door elkaar.
  4. Meng de bloem en het bakpoeder erdoorheen.
  5. Roer het rozijnenmengsel erdoor.
  6. Roer de havermout en gehakte walnoten erdoor.
  7. Vorm ca. 30 balletjes van het deeg.
  8. Druk de balletjes iets plat en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Hou hierbij voldoende ruimte tussen de koekjes.
  9. Bak in 10 tot 14 minuten lichtbruin en gaar en laat afkoelen op een rooster.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/waloten-haverkoekjes-met-rozijnen-recept/