Luikse wafels recept
Door: 
 
Ingrediƫnten
  • 300 gram bloem
  • 50 gram melk
  • 50 gram ei (+- 1 ei M)
  • 25 gram kristalsuiker
  • 10 gram instantgist
  • 5 gram zout
  • 150 gram roomboter
  • 150 gram parelsuiker
  • 7 gram vanillesuiker (= 1 zakje)
Bereidingswijze
  1. Doe de bloem, kristalsuiker, vanille suiker, gist en het zout in een kom. Houd de gist zo lang mogelijk gescheiden van het zout.
  2. Kneed de boter, melk en ei erdoor tot een soepel deeg. Het deeg mag niet meer kleven.
  3. Laat het deeg 10 minuten rusten op kamertemperatuur.
  4. Kneed de parelsuiker erdoor.
  5. Maak 10 bolletjes van ca. 75 gram en laat 46 a 60 minuten rijzen.
  6. Verwarm het wafelijzer voor.
  7. Bak de Luikse wafels in ca. 3 minuten goudbruin en gaar.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/wereldbakkertje/belgisch/luikse-wafels-recept/