Slagroomijs recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 500 ml slagroom
  • 250 ml volle melk
  • 5 eidooiers
  • 125 gram suiker
  • 1 blaadje gelatine
Bereidingswijze
  1. Leg het blaadje gelatine in een bakje water.
  2. Klop de eigelen met een beetje suiker los.
  3. Verwarm de melk met de rest van de suiker en breng het al roerende aan de kook. Roer de gelatine erdoor.
  4. Haal het pannetje van het vuur en klop het beetje bij beetje door het eischuim heen.
  5. Giet terug in het pannetje en verwarm dit tot 85°C. (Dit is als er een dun laagje op de achterkant van je pollepel achterblijft.
  6. Giet het mengsel door een zeef en laat het volledig afkoelen.
  7. Roer de slagroom erdoor en giet het mengsel in de ijsmachine.
  8. Volg de instructies van je ijsmachine om het slagroomijs verder te bereiden.
  9. Doe het slagroomijs vervolgens in een diepvries bestendige bak en zet voor gebruik nog even in de vriezer.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/ijs/slagroomijs-recept/