Pretzel bites met zeezout recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 200 gram bloem
  • 4 gram instant gist
  • ½ theelepel suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 65 ml lauwwarme melk
  • 60 ml lauwwarm water
  • voor de topping
  • 1 ei losgeklopt
  • zeezout
Bereidingswijze
  1. Kneed alle ingrediënten voor het deeg door elkaar tot je een soepel, elastisch deeg heb. Dit zal zo'n 10 minuten met de standenmixer zijn. Met de hand duurt het wat langer.
  2. Dek de kom af met vershoudfolie of een vochtige theedoek en laat 45-60 minuten rijzen tot het volume verdubbeld is.
  3. Verwarm de over voor op 225°C.
  4. Sla met je vuist in het deeg om het lucht eruit te slaan.
  5. Verdeel in 4 stukken
  6. Rol elk stuk uit tot een sliert van ca. 50 cm.
  7. Snij deze in ca. 15 stukjes.
  8. Leg de stukjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  9. Smeer in met de losgeklopte ei.
  10. Bestrooi met zout.
  11. Laat ze 15 minuten rusten op de bakplaat.
  12. Bak vervolgens in ca. 10 minuten goudbruin.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/brood/pretzel-bites-met-zeezout-recept/